Welkom op de site van de handelaars uit de Rupelstreek!

HET DIGITALE TREFPUNT VAN DE GEMEENTE

Deze site is een katalysator in de communicatie tussen de handelaars uit de Boomse regio, de Rupelstreek en de consument. U vindt hier een algemene voorstelling, speciale aanbiedingen, en maandelijkse promoties van de Boomse handelaars en de handelaars uit de Rupelstreek. Wekelijks zal U hier ook op de hoogte gehouden worden van evenementen in en rond de Rupelstreek.

U kan ook de apotheker van wacht hier opzoeken.

De uurregelingen van treinen hier en van de bussen hier opzoeken.

 

Rubriek: GEZOCHT/TE KOOP

U kan uw zoekertje plaatsten door middel van een email naar eureka.mail@pandora.be te verzenden.  "Wie zoekt, die vindt" op rupelstreek-online.

 

Bent U handelaar en wenst U te adverteren op deze site aarzel dan niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen voor meer info.

U kan ons contacteren op het nummer 03/886.02.75 of 0485/40.24.85

of via email eureka.mail@pandora.be

 

De Willebroekse handelaars vindt U terug op www.willebroek-online.be

De Bornemse handelaars vindt U terug op www.bornemonline.be

Grondige renovatie baanbrug Boom gepland

De renovatie van de baanbrug over de Rupel, die op 28 mei startte, is op 7 juni een volgende fase ingegaan. Nu de voetpaden en boordstenen zijn opgebroken, gaat de aannemer verder met de afbraak van de wegenis.

Daarna start hij met het plaatsen van een nieuwe waterdichte rok, die de brug zal beschermen tegen vochtinsijpeling. Ook zet hij de brug alvast in de stelling en start hij met het aanbrengen van een nieuwe anti-corrosiebescherming op de stalen draagstructuur.

Om de veiligheid te garanderen, sluit de aannemer de brug in deze werffase volledig af. Alle verkeer zal de omleiding moeten volgen.

Kom je met de (vracht)wagen vanuit Brussel?

Dan volg je de omleiding door de Rupeltunnel en via afrit 9 Rumst/Niel/Boom.

Kom je met de (vracht)wagen vanuit Antwerpen?

Dan neem je de nieuwe afrit Ooievaarsnest die tijdelijk voor de werken geopend is.

Neem je de bus?

Ook De Lijn past zijn dienstregeling aan in functie van de werken. Mogelijk neemt jouw lijn een alternatieve reisweg. De aangepaste dienstregeling kan je op delijn.be raadplegen.

Fietser, voetganger of bromfietser klasse A of B?

Het veer Boom – Klein-Willebroek zal ter beschikking staan. Houd tijdens de spits wel rekening met langere wachttijden dan normaal.

Wanneer de brug volledig afgesloten is, breidt de veerman de bedieningstijden uit: van 5.30 u tot 22.30 u. Bovendien verdubbelt hij de overzetfrequentie naar ieder kwartier, zonder opname van middagpauze. Dat op weekdagen, in de weekends en op feestdagen. Alleen bij hevige storm en dichte mist mag het veer, conform het scheepvaartreglement, niet uitvaren.

Extra veerboot

Ondanks de uitbreiding van de vaartijden stelden we vast dat de wachttijden aan het veer tijdens de ochtendspits opliepen. Hoewel het verkeer zijn weg zoekt, willen we – samen met de gemeentes Boom en Willebroek - extra maatregelen nemen om de wachttijden aan het veer op piekmomenten verder te verminderen.

We zijn met de veerman tot een akkoord gekomen om tijdens de schoolmaanden in de ochtendspits (van 7.30u tot 8.30u) de reserveveerboot (die in principe ongebruikt moet klaar liggen en uit voorzorg naar Boom was gebracht) in te leggen die kruiselings zal varen met het bestaande veer. Op die manier hopen we de wachttijd voor pendelaars en scholieren te halveren. Er zijn twee schippers opgeleid, die maandag 11 juni gestart zijn.

Bovendien installeert de gemeente Willebroek een tijdelijke fietsenstalling aan de veersteiger in Klein-Willebroek, zodat scholieren en pendelaars hun fiets niet mee het veer moeten opnemen. Ook die maatregel kan de wachttijden verder helpen verminderen.

Nu al meer weten?

Neem een kijkje op www.vlaamsewaterweg.be/renovatie-baanbrug-boom

Vragen?

Mail naar zeescheldezeekanaal@vlaamsewaterweg.be of bel het nummer 03 224 67 11.
Deze werken worden uitgevoerd in opdracht van De Vlaamse Waterweg nv.

De beweegbare baanbrug over de Rupel in Boom werd gebouwd in 1939 en is onderdeel van de gewestweg N177 (Frans De Schutterlaan) die Boom met Willebroek verbindt. Op 28 mei 2018 start De Vlaamse Waterweg nv met de grondige renovatie van de brug en bijhorende brugkelders, waarin het mechanisme van de brug zit.

Een gespecialiseerd aannemer zal het wegdek en de fiets- en voetpaden wegnemen en vervangen. Om de brug te beschermen tegen vochtinsijpeling brengt de aannemer een nieuwe waterdichte rok aan. De stalen draagstructuur van de brug krijgt bovendien een nieuwe anti-corrosiebescherming. Aan de onderkant van de brug doet de aannemer ook de nodige betonherstellingen.

Fasering van de werken

Fase 4: 31 juli tot 25 september 2018
Betonherstellingen aan de onderkant van de brug , schilderen van de staalstructuur en onderhoud ballastkist.

De aannemer sluit de brug af voor alle verkeer.
Auto’s en vrachtwagens volgen de omleiding:
                   - vanuit Brussel richting Boom door de Rupeltunnel en via afrit 9 Rumst/Niel/Boom;
                   - vanuit Antwerpen richting Puurs of Willebroek: via de nieuwe afrit ‘Ooievaarsnest’ die hiervoor tijdelijk zal worden geopend.
Fietsers, voetgangers en bromfietsers tot en met klasse B nemen het veer Boom - Klein-Willebroek, dat zijn bediening aanzienlijk uitbreidt tijdens de werken.

Fase 5: 26 september tot 28 oktober 2018
Vervolg schilderwerken en anti-corrosiebehandeling staalstructuur

Net als is de eerste fase kan alleen verkeer vanuit Antwerpen richting Brussel passeren.
Auto’s en vrachtwagens vanuit Brussel richting Boom volgen de omleiding door de Rupeltunnel en via afrit 9 Rumst/Niel/Boom. Fietsers en voetgangers kunnen in twee richtingen passeren op een gereserveerde strook.

Fase 6: 29 oktober tot 2 november 2018
Aanbrengen belijning en signalisatie

De aannemer sluit de brug af voor alle verkeer.
Auto’s en vrachtwagens volgen de omleiding:
                   - vanuit Brussel richting Boom door de Rupeltunnel en via afrit 9 Rumst/Niel/Boom;
                   - vanuit Antwerpen richting Puurs of Willebroek: via de nieuwe afrit ‘Ooievaarsnest’ die hiervoor tijdelijk zal worden geopend.
Fietsers, voetgangers en bromfietsers tot en met klasse B nemen het veer Boom - Klein-Willebroek, dat zijn bediening aanzienlijk uitbreidt tijdens de werken.

Aansluitend, van 2 november tot 25 november 2018, voert de aannemer nog enkele werken uit ter afwerking. Die zullen echter geen significante verkeershinder geven.   

Impact op het verkeer
Al naar gelang de fase waarin gewerkt wordt, zullen ook bussen van De Lijn de omleiding moeten volgen. Blijf op de hoogte van de omleidingen op jouw lijn via delijn.be/omleidingen.
De scheepvaart zal beperkte hinder van de werken ondervinden. Eén van de twee doorvaartopeningen zal steeds toegankelijk zijn voor schepen. Via scheepvaartberichten zal de sector worden geïnformeerd.

Minderhindermaatregelen
Tijdens de werken breidt de veerman de bedieningstijden van het veer Boom – Klein-Willebroek aanzienlijk uit; van 5.30 u tot 22.30 u. Bovendien verdubbelt hij de overzetfrequentie naar ieder kwartier i.p.v. ieder halfuur. Dat alles niet alleen op weekdagen, maar ook in de weekends en op feestdagen zonder opname van middagpauze.

De renovatie-aannemer van zijn kant zal met dubbele shiften werken en indien nodig (bij weerverlet vb.) ook in de weekends.

Communicatie
Geïnteresseerden kunnen de werken volgen op https://www.vlaamsewaterweg.be/renovatie-baanbrug-boom. De gemeente Boom zal ook op regelmatige tijdstippen een nieuwsbrief versturen met meer informatie over de voortgang van de werken. Je kan je inschrijven door ‘Nieuwsbrief werken baanbrug N177 ‘ aan te vinken op deze pagina: https://www.boom.be/nieuwsbrieven.
Om de mensen te informeren over de renovatiewerken organiseren De Vlaamse Waterweg nv en de gemeente Boom bovendien een infovergadering. Deze vergadering vindt plaats op woensdag 9 mei 2018, om 19.30 u, in Schouwburg CC De Steiger, H. Spillemaeckerstraat 9 in Boom.

De Vlaamse Waterweg nv beheert en exploiteert de waterwegen als een krachtig netwerk dat bijdraagt aan de economie, de welvaart en de leefbaarheid van Vlaanderen. De Vlaamse Waterweg nv versterkt het vervoer via de binnenvaart, zorgt voor waterbeheersing en vergroot de aantrekkelijkheid van de waterwegen voor recreatie, toerisme en natuurbeleving.  Vanuit de maatschappelijke zetel in Hasselt en onze zetels in Willebroek, Brussel, Antwerpen, Merelbeke en Mol werken ongeveer 1.350 personeelsleden van onze organisatie aan een slim, veelzijdig en welvarend waterwegennet. Kijk voor meer informatie op www.vlaamsewaterweg.be of volg ons op Facebook en Twitter.

 

Film deze week bij de Kinepolis Group


cinebel bioscoop mechelen


 startpaginaGoogle

 

 


Van den Bril Mode

Betaalbare trendy & stijlvolle kleding aanbieden voor iedereen die op zoek is naar kwaliteit en steeds wil geholpen worden door trendexperts. Wij creëren u dit alles onder één dak!

Made-to-measure

Bij Van Den Bril Mode kunt u een gepersonaliseerd pak laten ontwerpen. Kies zelf uw stof, voering, knopen, afwerking, pasvorm, etc,... met deze made-to-measure komt u zo tot het perfecte kostuum

Collectie WINTER 2018

Uw Trouw reeds gepland?

Bestel uw trouwkostuum @ YOUR SUIT!

Maatwerk Kostuum vanaf € 599

Reeds kostuums voor getuigen en gevolg vanaf € 200!


NMBS - Treinvervoer


Base - Logo's en Ringtones


De Lijn - Busdiensten


Proximus - Logo's en Ringtones't Ruimerke ontstoppingsdienstTrendy West Fashion

 

 

Nieuwe collectie nu binnen!

Na 22 jaar hebben we besloten om met onze

VOLLEDIGE KIDS-COLLECTIE 2-16 jaar te STOPPEN! !!!!!

Wegens stopzetting kidscollectie: Zomer -70% - Winter -50% & 70%

 

 Sunbada Zonnecenter Mechelen

Graag een mooi bruine kleurtje?

Neem een 10-beurten abonnement.  Ga 2 x per week de eerste 3 weken onder de zonnebank en daarna 1 x per week. 

OOK CADEAUBONS VERKRIJGBAAR! 

SkinnyLove

SkinnyLove is een combinatie van zuivere en natuurlijke ingrediënten:

MORNING: prebiotica dieetvezels, fruitvezels (pompelmoes 9%, citroen, appel, cactusvijg), Matcha groene thee 9%, gember, kruidenmix (brandnetel, basilicum, rozemarijn), groene koffie extract.

AFTERNOON: prebiotica dieetvezels, fruitvezels (citroen 10%, mandarijn 10%, cactusvijg, ananas), kurkuma 10%, gember, komijn, kaneel, peper.

 

Vanaf nu zijn Hilde en haar team te vinden in Mechelen

SUNBADA MECHELEN
Blauwhondstraat 1
2800 Mechelen
tel: O15/27 02 46

Graag een mooi bruine kleurtje?

Neem een 10-beurten abonnement.  Ga dan 2 x per week de eerste 3 weken onder de zonnebank en daarna 1 x per week. 

OOK CADEAUBONS VERKRIJGBAAR!  Altijd een geslaagd cadeau!!!

De winter droogt je huid uit, maar een felle zon is ook weer niet goed voor je huid. Ga, voordat je jezelf blootstelt aan de eerste zonnestralen, eerst aan de slag met een goede scrub. Scheer dan je benen en smeer je daarna in met een overheerlijke bodylotion.  Door te scrubben en je huid daarna goed te hydrateren, blijft je bruine kleurtje langer zitten, en wordt je egaler bruin. Ook kun je je huid laten wennen aan de zon door eerst eens onder de zonnebank plaats te nemen. Door nu al te beginnen met af een toe een zonnebankje sla je twee vliegen in één klap: je verbrand minder snel omdat je huid al gewend is aan de zon en je hebt geen melkflessen meer als je straks weer over het strand paradeert in je nieuwe bikini


Muratti Baldekar

Modeshow Bagage Kledingwinkel

 

Muratti Baldekar en zijn team laten uw dromen werkelijkheid worden.  Van brushing, snit, maquillage tot de volledige metamorfose waar u steeds van droomde!

 


Wat en waar te doen • Bevrijdingsbal met Radio Modern

  Op 1 september strijkt Radio Modern neer in Boom. Zij zullen de Grote Markt onderdompelen in de sfeer van de bevrijding. Kom gratis meegenieten van dit retro-feest vanaf 14u.

  Meer

 • Ubuntu: duurzaam feesten in het park van Boom

  Ubuntu Festival is een mix van muziek, wereldmarkt, animatie en wereldkeuken. Elk jaar opnieuw staat sfeer en duurzaamheid bij ons aan de top!

  Meer

 • 'Searching for Augusta' toont verhaal van vergeten heldin

  Op 1 september om 19.30u kan je in de Boomse Schouwburg gratis naar de documentaire 'Searching for Augusta' gaan kijken.

  Meer

 • Gratis filmvertoning 'Hacksaw ridge'

  Het waargebeurde verhaal van 'medic' Desmond Doss (USA), een Zevendedagadventist die vrijwillig dienst neemt als verpleegkundige maar weigert een wapen te dragen en af te vuren.

  Meer

 • Baanbrug Boom 2_c_De Vlaamse Waterweg nv

  Uitbreiding werktijden baanbrug

  De Vlaamse Waterweg nv en THV Baanbrug (Viabuild en Renotec) gingen op 28 mei 2018 van start met de grondige renovatie van de baanbrug over de Rupel in Boom. Zowel de brug als de pijlers en de landhoofden worden grondig aangepakt.

  Meer

 • Waterbesparende maatregelen niet langer van kracht

  Sinds 17 augustus is het niet langer verboden om je tuin te besproeien of je zwembad bij te vullen. Code oranje blijft van kracht, maar de maatregelen zijn wel versoepeld.

  Meer

 • Boom herdenkt de bevrijding

  Dit jaar leggen we tijdens het weekend van 31 augustus tot 2 september de focus op de medische en andere hulpverlening tijdens WO II en in het bijzonder de rol van het Rode Kruis.

  Meer

 • Kermis en braderie van 31 augustus tot 2 september

  Van vrijdag 31 augustus tot en met zondag 2 september moet je in Boom zijn als je houdt van kermis en winkelen! Want dan is het koopavond, braderie en kermis.

  Meer

 • De eerste boeklegging van de nieuwe bib

  Omdat de eerste stenen er al een tijdje liggen, heeft er bibliotheek ervoor gekozen om met een ‘Eerste boeklegging’ het nieuwe bibgebouw in te wijden.

  Meer

 • Baanbrug Boom 2_c_De Vlaamse Waterweg nv

  Rupelbrug opnieuw afgesloten vanaf 31 juli

  De renovatie van de baanbrug over de Rupel gaat op 31 juli een volgende fase in. De brug zal opnieuw afgesloten worden voor alle verkeer en dit tot 25 september.

  Meer

 • Kerkstraat afgesloten voor afbraakwerken

  Op maandag 6 augustus start aannemer Cosmo in opdracht van de sociale huisvestingsmaatschappij GoedWonen.Rupelstreek met de sloop van twee woningen, huisnummers 30 en 32, in de Kerkstraat. Hier komt later een inbreidingssproject met sociale huurappartementen en doorsteek naar de tuin van de dekenij.

  Meer

 • Nieuwe uitbater voor het Melkhuisje

  Na een lange zoektocht heeft het gemeentebestuur toch een samenwerking kunnen afsluiten met een nieuwe uitbater voor het Melkhuisje. Dat opent op vraag van het college van burgemeester en schepenen al op 4 augustus opnieuw de deuren.

  Meer


 •  
 • Nieuwe themawandeling: Nen Nielse Oemweg

  “Nen Nielse Oemweg, stapstenen tussen kunst, klei en natuur”, de tweede wandelroute in Niel, die weer meer dan de moeite waard is om uw stapschoenen voor aan te trekken.  “Naast de Klinkaartroute, hebben we dankzij een mooie samenwerking tussen de gemeente Niel, Toerisme Rupelstreek, Natuurpunt Rupelstreek, het Niels Erfgoed Archief, Regionaal Landschap Rivierenland, de kunstenaars van YBR en lokale fotografen wederom een mooie wandelbrochure kunnen samenstellen. 

  Want samenwerken loont altijd”, zegt een opgetogen Tom Caluwaerts, schepen voor toerisme, gemeentebestuur Niel.  “Met heel veel enthousiasme zijn betrokken partijen er in geslaagd om Niel op een heel andere manier te tonen.  Dat het prachtige natuurgebied Walenhoek een vast gegeven is samen met de historische gebouwen die Niel rijk is, is iets waar we over mogen opscheppen.  Maar wat deze wandeling zo uniek maakt zijn de kunstprojecten die her en der op de route opduiken.  Dus “ deze oemweg” maken is zeker meer dan de moeite waard ! “

  En een "omweg maken" is ergens niet rechtstreeks naar toe gaan maar dan wel via een (langere) weg, een zogenaamde "omweg" maken, om op uw bestemming te geraken. Het leek ons een geschikte naam om aan deze verrassende wandeling te geven. Iedereen maakt wel eens een “oemwèg”, om bijvoorbeeld een lief te zien, om een oud-lief niet meer te zien, om een schoon ‘sjakosj’ nog eens te bekijken of om een pint te gaan pakken, …

  1 ding weten wij zeker, deze oemweg gidst u langs de mooiste plekjes in Niel, hiervoor hebt u geen uitvlucht voor nodig!

  Deze “oemweg” brengt u in de dorpskern van Niel, maar ook evengoed in de vele natuurgebieden die Niel rijk is.

  En als kers op de taart vindt u extravagante, verrassende kunstwerken op het wandelparcours. De Street-Art kunstenaars achter het Yellow-Brick-Road project geven met hun kunstprojecten een extra dimensie aan deze wandeling.

  Beeldhouwwerken, graffiti, virtuele installaties en textiele kunstpoppen op de meest onverwachte plaatsen. Naast een leuke verkenningstocht door het groene hart van Niel krijgt u dus de meest originele kunstwerken te zien.

  Axel Boen, voorzitter Toerisme Rupelstreek voegt graag nog een extraatje toe: “Jaarlijks doen wij met Toerisme Rupelstreek mee aan de wedstrijd “Wandeling van het jaar” van Toerisme Provincie Antwerpen. Met onze themawandelingen haalden we de afgelopen jaren al heel wat nominaties binnen en zelfs de overwinning! Met trots kan ik u meedelen dat wij deze ochtend hebben vernomen dat we ook dit jaar genomineerd zijn, en dit met de gloednieuwe wandeling “Nen Nielse Oemweg, stapstenen tussen kunst, klei en natuur” in Niel. We nemen met de lancering van deze wandeling dan ook een vliegende start.” Stemmen kan via www.wandelingvanhetjaar.be

  Toerisme Rupelstreek

  Karin De Mulder | Toeristisch coördinator         Axel Boen | Voorzitter

  T 03 880 76 23 | M 0473 83 25 36                    M 0475 25 15 55

  E karin@toerismerupelstreek.be                       E axel.boen@gmail.com

  W www.toerismerupelstreek.be

  Gemeentebestuur Niel

  Tom Caluwaerts | Schepen voor toerisme

  M 0478 60 82 04

  E schepen.caluwaerts@niel.be


   

  Happen en Stappen - Een smakelijke wandeling door Boom

  Happen en Stappen combineert wandelen en eten. Het idee: 1 wandelroute, 2 restaurants, 3 gangen. Een dagvullende activiteit waarbij het natuurschoon de groene draad vormt. Een toeristisch-recreatief initiatief voor iedereen. Nu ook in Boom.

  ‘Met de benenwagen door Boom’ maakt deel uit van Happen en Stappen. Deze route is tot stand gekomen ism Toerisme Rupelstreek, Kaai Grand Café en ’t Beukenhof Restaurant - Bar. Samen verzorgen zij per wandeling drie gangen: koffie met gebak, soep en lunch/hoofdgerecht. De activiteit duurt in totaal een halve dag (ochtend of middag).

  Happen en Stappen is een landelijke formule waarbij ruim 60 horecagelegenheden zijn aangesloten. Samen realiseren zij 30 routes in Nederland en België. Op www.happenenstappen.nl wordt iedere route gepresenteerd.

  Happen en Stappen is een initiatief van Happen en Trappen. Samen met 700 horecaondernemers verzorgt Happen en Trappen ruim 155 smakelijke fietstochten door Nederland en België. Meer info: www.happenentrappen.nl.

  Het ochtendarrangement Happen en Stappen kost € 21,95 per persoon, het middagarrangement Happen en Stappen kost € 27,95 per persoon (exclusief drankjes). Parkeren is altijd gratis. De activiteit is geschikt voor zowel kleine als grote groepen.

  Bij vragen over Happen en Stappen kan u contact opnemen met Tom Kunen:
  Happen en Stappen, Julianastraat 2, 5721 GL Asten, T. 088 633 2040
  E. info@happenenstappen.nl, I. www.happenenstappen.nl

  Contact

  Karin De Mulder | Toeristisch coördinator Axel Boen | Voorzitter
  T 03 880 76 23 | M 0473 83 25 36 M 0475 25 15 55
  E karin@toerismerupelstreek.be E axel.boen@gmail.com
  W www.toerismerupelstreek.be
  Schommelei 1/3, 2850 Boom

   


  Wandelnetwerk Rivierenland: 50 kilometer extra wandelplezier

  -Hemiksem- Wandelnetwerk Rivierenland, een realisatie van Regionaal Landschap Rivierenland, Toerisme Provincie Antwerpen en Toerisme Rupelstreek, wordt uitgebreid met extra knooppunten en drie nieuwe gemeenten: Schelle, Hemiksem en Duffel. Vanaf heden staat het netwerk garant voor 360 kilometer wandelplezier in eigen streek.

  De Schelde, de Rupel en de benedenlopen van de rivieren Dijle, Nete en Zenne vormen de blauwe draad doorheen Wandelnetwerk Rivierenland. Nergens in Vlaanderen komen zoveel rivieren samen, op zo’n relatief kleine oppervlakte. De getijdenwerking zorgt bovendien voor een unieke fauna en flora. Naast de rivieren geven ook de talloze beekvalleien, broekgebieden, knotbomenrijen, uitgestrekte land- en tuinbouwlandschappen, oude bossen, vlietjes, weidelandschappen en aan water gerelateerd erfgoed mee vorm en kleur aan deze waterrijke regio.

  “Dit project zou niet tot stand kunnen komen zonder grensoverschrijdende samenwerking. En dat mag u zowel letterlijk als figuurlijk nemen. Het is een mooie voorbeeld van samenwerking tussen verschillende partners, op verschillende domeinen en beleidsniveaus. Dit bewijst de lange lijst betrokkenen: Toerisme Provincie Antwerpen, Regionaal Landschap Rivierenland, Toerisme Rupelstreek, de lokale besturen en de vele lokale vrijwilligers en verenigingen. Het mooie landschap van de regio Rivierenland, de aanwezige natuur, het watergebonden en historisch erfgoed en de cultuur vormen de grondstof voor de  toeristische ontsluiting via het vandaag voorgestelde wandelnetwerk. Met deze unieke en waardevolle grondstof gingen heel wat professionals én vrijwilligers met heel veel goesting aan de slag. Iedereen was er van overtuigd dat deze verborgen of slechts lokaal gekende parels ontdekt of herontdekt moeten worden zowel door buurtbewoners als door bezoekers.” aldus gedeputeerde Rik Röttger bevoegd voor natuur & landschap en voorzitter van Regionaal Landschap Rivierenland.

  Laat je inspireren door het water

  Het nieuwe wandelnetwerk Rivierenland heeft 2 extra troeven. Met de uitbreiding van het wandelgebied met de gemeenten Hemiksem, Schelle en Duffel wordt het wandelgebied maar liefst vergroot met 50 km extra wandelplezier. Hierdoor kunnen wandelaars nu ook gemakkelijk deze gemeenten ontdekken: al kuierend over de Scheldedijken en genietend van de prachtige omgeving van Boven- en Benedenvliet in Schelle en Hemiksem. Via de veerdiensten is er bovendien gemakkelijk aansluiting met het wandelnetwerk ‘In het land van Stille Waters’.

  Daarnaast geven we je bij aankoop van de wandelnetwerkkaart ook een gloednieuw inspiratieboekje cadeau met vijf gevarieerde suggestielussen, tal van gezellige horeca-adressen en extra informatie over de streek. Zo kun je in het spoor van de otter en de bever het broekgebied de Naeyer verkennen om daarna op het dorpsplein van het voormalige schippersgehucht Klein-Willebroek uit te rusten op een zonnig terrasje. De Klinkaartroute neemt je dan weer mee naar het steenbakkerijverleden van de gemeenten Boom en Niel. In Hemiksem is de Sint-Bernardusabdij een absolute blikvanger. De kronkelende Nete gidst je langs enkele verborgen natuurplekjes in Duffel. Deze themaroutes zijn slechts enkele routes gegrepen uit het volledige aanbod. Bovendien mogen we binnenkort een themawandeling in Hemiksem en Schelle verwachten, uitgewerkt door Toerisme Rupelstreek.

  Dankzij de knooppunten hoef je niet langer te verdrinken in het aanbod, maar kun je talloze aantrekkelijke en verrassende paden combineren tot heerlijke en gevarieerde wandelingen. Je bepaalt zelf hoe lang deze zijn en welke hoogtepunten je onderweg wil bezoeken. Het wandelnetwerk strekt zich uit over 9 rivierengemeenten: Boom, Duffel, Hemiksem, Mechelen, Niel, Rumst, Schelle, Sint-Katelijne-Waver en Willebroek.

  Voor meer informatie, neem contact op met

  - Ankatrien Boulanger, coördinator Regionaal Landschap Rivierenland vzw – 015 21 98 53, ankatrien@rlrl.be

  - Karin De Mulder, toeristisch coördinator Toerisme Rupelstreek vzw - 03 880 76 23, karin@toerismerupelstreek.be

  - Eveline Sierens, diensthoofd Routebureau Toerisme Provincie Antwerpen - 03 240 63 84, Eveline.SIERENS@provincieantwerpen.be


  Gemeentehuis

  Je kan al onze diensten bereiken tijdens volgende openingsuren: 

    Voormiddag Namiddag

  Maandag  

  9 - 12 uur  

  Dinsdag  

  9 - 12 uur 14 - 19 uur

  Woensdag  

  9 - 12 uur  

  Donderdag  

  9 - 12 uur  

  Vrijdag  

  9 - 12 uur  
       
  Zaterdag gesloten gesloten
  Zondag gesloten gesloten

  Contact

  Arie Hoyaux +32 3 880 18 05 arie.hoyaux@boom.be
  Barbara Verbeeck +32 3 880 18 15 barbara.verbeeck@boom.be
  Melina De Weerdt +32 3 880 18 23 melina.de.weerdt@boom.be
  Dominique Malfait +32 3 880 18 24 dominique.malfait@boom.be

  Sportdienst

  Email: sportdienst@boom.be
  Acacialaan z/n
  2850 Boom
  Tel. +32 3 888 56 50
  Fax +32 3 880 68 04
   
  Marleen Naegels +32 3 888 94 83 marleen.naegels@boom.be
  Judith Beniest +32 3 888 56 50 onthaal.zwembad@boom.be

  Openingsuren

  Deze dienst is geopend op:

    Voormiddag Namiddag

  Maandag  

  9 - 12 uur 14 - 16 uur

  Dinsdag  

  9 - 12 uur 14 - 16 uur

  Woensdag  

  9 - 12 uur 14 - 16 uur

  Donderdag  

  9 - 12 uur 14 - 16 uur

  Vrijdag  

  9 - 12 uur  
       
  Zaterdag gesloten gesloten
  Zondag gesloten gesloten

  Dienst welzijnszaken

  Indien je meer informatie zoekt over sociale organisaties die actief zijn in Boom kan je terecht op de provinciale sociale kaart.

   Ben je op zoek naar je sociale rechten dan kan je zeker al eens een kijkje nemen op de rechtenverkenner. 

  Contact

  Email: welzijn@boom.be

   

   Copyright Eureka - 2006